Soms is het nodig om hulp in te roepen van iemand om je te helpen met een computerprobleem. Zo lang de computer is verbonden met het Internet is dit meestal mogelijk.

Het is dan handig om te weten welk WAN IP adres je van je Internet Service Provider hebt gekregen. Dit is het adres waarmee je op het internet verbonden bent. Jouw WAN IP adres is:

3.236.52.68

Computerhulp op afstand wordt vaak gegeven door middel van een hulp programma zodat degene die de hulp moet bieden de computer over kan nemen en zo het probleem kan proberen te verhelpen. Een veelgebruikt programma is TeamViewer.

TeamViewer is een programma dat samenwerking mogelijk maakt tussen verschillende personen door de ondersteuning voor bestandsdeling en afstandsbesturing (via het internet). Het programma is beschikbaar voor Windows, Mac, Linux, iOS en Android. De Linux-versie is de Windows-versie die via de (ingebouwde) Wine-runtime gestart wordt. Het programma is in meerdere talen beschikbaar, waaronder het Nederlands.

Hoewel het voornaamste doel van TeamViewer is het op afstand bestuurbaar maken van besturingssystemen, behoren samenwerking tussen verschillende besturingssystemen en presentatie ervan ook tot de mogelijkheden. Bron: Wikipedia

TeamViewer QuickSupport is een klein programma wat direct na het downloaden gestart kan worden. Het genereert dan een ID en een wachtwoord. Deze twee gegevens dienen aan degene die de hulp wil gaan bieden te worden gegeven zodat er een verbinding tot stand kan worden gebracht.

TeamViewer QuickSupport voor Windows kan hier worden gedownload:

Waarschuwing valse COVID-19 email nieuwsberichten

PAS OP! Wees bewust van het feit dat spammers juist in deze tijd extra actief zijn met het verspreiden van emailberichten met daarin een verwijzing naar nieuws over het Covid-19 virus. Bekijk een onverwacht of verdacht bericht nauwkeurig. Verwijder het bericht bij twijfel. Klik nooit op de in de emailberichten opgenomen hyperlinks. Je computer kan dan mogelijk worden geïnfecteerd met malware zoals ransomware, wat als gevolg heeft dat al je bestanden versleuteld worden. Je merkt dat vaak niet direct omdat dit proces op de achtergrond wordt uitgevoerd. Ontsleutelen van je bestanden is zeer waarschijnlijk niet meer mogelijk.