Nu door het Covid-19 virus veel mensen noodgedwongen thuis werken, is het belangrijk te weten dat wanneer je externe toegang hebt tot het IT systeem van je werk dit op een veilige manier is opgezet.

Ferm-Rotterdam heeft hiervoor een aantal tips voor zowel beheerders als thuiswerkers gepubliceerd. Onderaan het artikel staat ook de link voor nog meer tips en aanbevelingen om veilig digitaal te kunnen thuiswerken.

Op de hoogte blijven van de berichten van Ferm-Rotterdam? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dit kan via de website van Ferm-Rotterdam.

Één reactie op “Veilig thuis werken”

Reageren

Waarschuwing valse COVID-19 email nieuwsberichten

PAS OP! Wees bewust van het feit dat spammers juist in deze tijd extra actief zijn met het verspreiden van emailberichten met daarin een verwijzing naar nieuws over het Covid-19 virus. Bekijk een onverwacht of verdacht bericht nauwkeurig. Verwijder het bericht bij twijfel. Klik nooit op de in de emailberichten opgenomen hyperlinks. Je computer kan dan mogelijk worden geïnfecteerd met malware zoals ransomware, wat als gevolg heeft dat al je bestanden versleuteld worden. Je merkt dat vaak niet direct omdat dit proces op de achtergrond wordt uitgevoerd. Ontsleutelen van je bestanden is zeer waarschijnlijk niet meer mogelijk.